POLITYKA PRYWATNOŚCI SKLEPU

dofi.eu

I. Postanowienia Ogólne

Postanowienia poniższe stanowią politykę prywatności (dalej: „Polityka Prywatności”), która określa informacje dotyczące zbierania danych, w tym danych osobowych Użytkowników usług(i) świadczonej przez DOFI Sp. z o.o. z siedzibą przy ulicy Zakątek 1, 64-140 Włoszakowice,  o numerze NIP: 697-231-41-43 oraz sposób ich przetwarzania. 

II. Dane osobowe

Www.dofi.eu dokłada wszelkich starań, aby ułatwić Użytkownikom przeglądanie strony i składanie zamówień. W trosce o bezpieczeństwo i wygodę zakupów informujemy, że poruszając się po stronie wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez sklep plików typu cookies oraz podanych dobrowolnie danych osobowych. Dane, o które zostaniesz proszony w formularzach zamówień, są konieczne do zrealizowanie usługi. Podanie danych jest nieobowiązkowe, jednak odmowa podania danych uniemożliwi realizację zamówienia.

III. Rodzaje i cel wykorzystania danych

Jawne Dane Osobowe

Dane osobowe podane na serwisach należących do dofi.eu przy okazji wysyłania komentarzy, opinii itp. są dostępne dla wszystkich odwiedzających strony zawierające te dane. dofi.eu nie ma możliwości zabezpieczenia użytkowników przed osobami prywatnymi lub firmami, które te dane mogą wykorzystać do przesłania niechcianych informacji. Dlatego dane te, nie podlegają „Polityce Prywatności”.

Cookies (Ciasteczka)

Dofi.eu zbiera automatycznie dane zawarte w plikach cookies podczas korzystania ze strony sklepu internetowego. Cookies, to małe pliki tekstowe wysyłane do komputera Użytkownika Internetu identyfikujące go w sposób konieczny do wykonania danej operacji, np. w postaci uwierzytelnienia, zbierania danych statystycznych lub zapisania danych w formularzach kontaktu lub zamówienia. 

Cookies są nieszkodliwe ani dla komputera ani dla jego Użytkownika i jego danych. Warunkiem działania cookies jest ich akceptacja przez przeglądarkę i nie usuwanie ich z dysku. W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarki) domyślnie umożliwia przechowywanie plików typu cookies w urządzeniu końcowym internauty. Niemniej jednak w ustawieniach przeglądarki można dokonać zmian ustawień dotyczących tych plików, a w szczególności można blokować ich automatyczną obsługę w ustawieniach przeglądarki bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu końcowym internauty. Dokładniejsze informacje o możliwości i sposobach obsługi cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania przeglądarki. Może się zdarzyć, że usługa lub jej poszczególne funkcjonalności mogą bez plików cookies nie działać poprawnie.

Subskrypcja bezpłatnych newsletterów

Zaprenumerowanie elektronicznych i bezpłatnych newsletterów należących do dofi.eu wymaga podania w odpowiednim formularzu swojego adresu e-mail i innych danych, np. imię itp. Uzyskane w ten sposób dane są dodawane do listy mailingowej Serwisu.

Niezapowiedziane Wiadomości

Dofi.eu zastrzega sobie prawo do wysyłania niezapowiedzianych wiadomości osobom, których dane kontaktowe posiada i które zgodziły się z niniejszą Polityką Prywatności. Pod pojęciem niezapowiedzianych wiadomości rozumie się informacje odnoszące się bezpośrednio do serwisu dofi.eu, usług i produktów (np. zmiany, wewnętrzne promocje), niekomercyjne listy (np. życzenia, komentarze osobiste itp.) oraz informacje komercyjne (mailingi, promocje, reklamy, inne materiały marketingowe). Podmioty zlecające komercyjne mailingi nie posiadają wglądu w dane kontaktowe internautów znajdujących się na listach adresowych dofi.eu 

Inne formularze

Formularze, okna pop-up i inne formy znajdujące się gościnnie na serwisach należących do dofi.eu i dotyczące usług, produktów, serwisów nieobsługiwanych przez dofi.eu nie podlegają „Polityce Prywatności”.

IV. Uprawnienia Użytkowników w zakresie danych osobowych

dofi.eu zapewnia swoim użytkownikom przekazującym dane osobowe realizację uprawnień wynikających z ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (tekst jednolity Dz. U. z 2002 r., nr 101, poz. 926 z późn. zm.), w tym również prawo do żądania uzupełnienia, uaktualnienia, sprostowania danych osobowych, czasowego lub stałego wstrzymania ich przetwarzania lub ich usunięcia, jeżeli są one niekompletne, nieaktualne, nieprawdziwe lub zostały zebrane z naruszeniem ustawy albo są już zbędne do realizacji celu, dla którego zostały zebrane. 

Użytkownik ma zawsze prawo do usunięcia swoich danych osobowych poprzez kontakt mailowy na adres: info@dofi.eu .

Dofi.eu stosuje środki techniczne i organizacyjne, których celem jest jak najlepsze zabezpieczenie gromadzonych danych osobowych przed nieuprawnionym dostępem lub niewłaściwym wykorzystywaniem przez osoby nieuprawnione.

V. Zmiany w Polityce Prywatności

Dofi.eu zastrzega sobie prawo do wprowadzania zmian w Polityce Prywatności. Każdego Użytkownika serwisu należącego do dofi.eu obowiązuje aktualna Polityka Prywatności. O wszelkich zmianach Polityki Prywatności, dofi.eu będzie informować Użytkowników na stronach serwisu. 

VI. Dodatkowe informacje

W przypadku pytań lub wątpliwości, co do Polityki Prywatności, dofi.eu prosi o kontakt na adres e-mail podany na stronach serwisu info@dofi.eu